Nieuws

Het verhaal van Job


Het verhaal van Job

Het verhaal van Job

Vanaf zijn geboorte waren de mensen onder de indruk van Job. In het dorp waar hij woonde was zijn lelijkheid legendarisch. Hij was log en lomp. Zijn gezicht boezemde de andere kinderen angst in en hij werd een object van pesterijen en gedwongen eenzaamheid.  Job bezat gelukkig het vermogen om goed over zichzelf na te denken. Zijn zelfreflectie ging verder dan die van zijn leeftijdgenoten. 

Op zijn zestiende raakte Job ervan overtuigd, dat succesvolle mensen altijd mooi waren. Hij zag dat overal om zich heen in tijdschriften en televisieprogramma´s. In zijn hoofd ontstond de logische redenering, dat lelijke mensen zoals hijzelf bijgevolg nooit succesvol konden zijn. Hij moest dus iets anders doen dan het gebruikelijke als hij zijn ambities wilde beleven. Hij nam een moedig besluit. Met zijn ouders besprak hij dat hij vanaf die dag alle dingen zou overwinnen die hij eng vond, waar hij tegenop zag. En dat hij de tijd tussen de angstgedachte en de uitvoering zo kort mogelijk zou houden. Zijn ouders waren zo verstandig om het niet te bagatelliseren. 

De volgende dag ging hij liftend op reis naar Turkije, zonder geld. Hij had eerder gelift en ontdekt dat hij door zijn uiterlijk niet werd meegenomen. Meer dan zestien uren had hij bij de uitgang van de stad gestaan eer hij werd opgepikt. Eenmaal in Turkije liep hij 12 restaurants af waar hij zich aanbood als kelner en uiteindelijk in de keuken belandde als afwasser. Daar leerde hij dat hij het beste tot zijn recht kwam achter de schermen. Zijn grootste ontdekking was dat het altijd meeviel en dat het hem meer opleverde dan hij verwachtte.

Vandaag de dag is Job Aftersales Director bij een grote autofabrikant. Hij stuurt met veel plezier zijn team aan en is daar succesvol in. Daarbij is hij op weg naar zijn droom ooit het Ferrari Formule 1 racingteam te begeleiden. Een prachtige afwijzingsbrief van de baas van Ferrari zelf, hangt ingelijst in zijn huis. Hij is toch een van de weinigen die zo´n brief heeft met logo en handtekening. Hij geeft alvast leiding aan een racingteam van een ander merk en is sinds kort de enige die op de landelijke circuits op gas mag rijden. Dat is in heel het land verboden. Hij stak in de directiekamer een ‘gasfles in de hens’ en toen er niets gebeurde kreeg hij de toestemming.

Als jij nu goed naar jezelf kijkt, dan zijn er twee dingen die je niet gemeen hebt met Job:

Ten eerste heb je een mooi en goed uiterlijk. Er zit je dus niets tegen en ten tweede ben je te aardig voor jezelf, steeds als je je iets voorneemt om het eindelijk aan te pakken, gun je jezelf de rechtvaardiging om het niet te doen!