Nieuws

7 manieren om naar elkaar te kijken


7 manieren om naar elkaar te kijken
  1. Je ziet jezelf als je beste versie en je denkt dat je onveranderlijk en uit één stuk in het leven staat. Je zegt ‘ik ben’ en je bedoelt dat je altijd zo blijft.
  2. Je ziet jezelf en je kijkt naar mij als jouw gelijke, zo kijk ik ook terug. Op het moment dat ik je tegenval of je teleurstel, dan verandert jouw blik op mij. Ik ben ineens niet meer jouw gelijke, maar een andere versie: een lelijke, domme, gemene, zielige. Een ‘mensachtige’, een ding. Je ziet mij vaak op tv, of je praat over mij met anderen.
  3. Als je mij ziet als een ongelijke, dan ben jij ineens ook niet meer dezelfde. Jij verandert plots in die harde, onverbiddelijke en harteloze versie. Ongelijk aan je echte zelf.
  4. Die harde jij valt mij op en ik bekijk jou ook niet langer als mijn gelijke. Ik verander plots ook in mijn harde, onverbiddelijke en harteloze versie.
  5. Als we elkaar zien als gelijke, dan is er geen bedrog. Dan tonen we onze kern: ons hart. Maar als we elkaar zien als ongelijke, als mensachtige, als ding, dan tonen we ons pantser: onze harde versie.
  6. Jij kiest hoe je mij ziet & ik kies hoe ik jou zie. De uitkomst van die keuzes is onze toekomst.
  7. Dus, mooi mens, kies voor het hart en doe mee met www.hetvierdebrein.nl